Olimpik postavio novi rekord, a već za vikend ima priliku da digne ljestvicu

18 utakmica bez poraza

Olimpik postavio novi rekord, a već za vikend ima priliku da digne ljestvicu

E. Škorić

Olimpik je pobjedom u Bihaću nad Jedinstvom stigao do sedme uzastopne pobjede.

Otočani su trijumfom u Bihaću ostali na bod od vodećeg Veleža i sve su šanse da će se od kraja voditi pravi rat za Premijer ligu.

U međuvremenu, Olimpik je izjednačio rekord Veleža ostvarivši sedmu uzastopnu pobjedu, a protiv TOŠK-a idućeg vikenda ima priliku da na Otoci postavi novi rekord.

Uz to, Olimpik je stigao do 18. utakmice bez poraza, dok je impresivna serija Veleža završena na 17 utakmica.

Olimpik postavlja nove rekorde, ali je pitanje hoće li na kraju biti dovoljno da se ostvari povratak u Premijer ligu.

Inače, posljednji poraz Olimpik je doživio 29. septembra prošle godine od Bratstva u Gračanici. Upravo u Gračanicu putuje Olimpikov rival Velež naredno kolo.

Kakav gol Pod borićima: A da je Messi ovako zabio...

Olimpik se dosta mučio na ovom gostovanju, ali je ostvario značajnu pobjedu i nije dozvolio Veležu da se odvoji na vrhu tabele.

Amar Beširević je zabio eurogol za 1:0 u stilu Lionela Messija, a da je Argentinac postigao ovakav gol, vjerovatno bi se o njemu danima pisalo.

Jedinstvo je u finišu iz penala izjednačilo, no ubrzo u nadoknadi rezervista Mile Pehar zabija pogodak za veliku pobjedu gostiju s Otoke iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Top Komentari

starmac
Pa prikazite drugi go Olimpika smradovi jedni.A ako F.Savez ne kazni Pandzu za ovo ponasanje na instagramu koje je i vise nego provokativno onda se sve zna ko sa kim saraduje.IBRU su kaznili samo zato sto je rekao istinu.SAVEZ=MAFIJA
5 0
Salah
dali bor je qrva od čovjeka nalupat će ga raja ovdje ? Volim Sarajevo poštujem Velež Mostar pozz
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi