Nevjerovatan peh za Redse

Liverpool bi s 97 bodova osvojio 25 od prethodnih 27 titula prvaka Engleske

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola odigrali su nevjerovatnu sezonu u Premiershipu, ali na kraju nisu mogli da osvoje tu toliko očekivanu titulu prvaka Engleske.

Pitanje pobjednika Premiershipa riješilo se u posljednjem kolu i to u korist Manchester Cityja koji je u gostima razbio Brighton sa 4:1 i tako odbranio trofej prvaka Engleske.

City je završio na prvom mjestu sa čak 98 bodova, no najveći pehovi su igrači Liverpoola koji su imali nevjerovatnih 97 bodova, a na kraju im je to bilo dovoljno samo za drugo mjesto.

Liverpool na titulu prvaka čeka skoro 30 godina, ali i ova sezona im nije donijela ništa novo. Iako su igrali zaista fantastično na kraju je City bio bolji za samo jedan bod i tako će trofej prvaka Engleske ostati na Etihadu.

Nevjerovatno zvuči da bi Liverpool s ovim brojem bodova osvojio titulu prvaka Engleske 25 puta u prethodnih 27 sezona što dovoljno govori o tome kakvu sezonu su imali.

Bolji od njih u dva navrata bio je upravo Manchester City. Građani su prošle sezone osvojili 100 bodova, dok su ove osvojili dva boda manje i uzeli titulu.

Navijači Redsa utjehu traže u finalu Lige prvaka koje se igra narednog mjeseca, ali je jasno da bi vrlo rado tu titulu mijenjali s titulom za prvaka Engleske koju čekaju tako dugo.

Pep Guardiola zahvalio Liverpoolu: Ovo mi je najteža titula u karijeri!

Španski stručnjak je u trećoj sezoni na klupi Građana došao do druge titule, a u posljednje dvije sezone je osvojio nevjerovatnih 198 bodova.

Nakon utakmice Pep nije krio sreću zbog osvajanja titule i istakao je kako mu je ovo najteža osvojena titula u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prije svega moram čestitati i zahvaliti ekipi Liverpoola. Natjerali su nas da igramo i izvan svojih mogućnosti. Nevjerovatno, 98 poena, uzastopne titule", rekao je Guardiola, te je nastavio:

"Podigli smo standarde prošle sezone, a Liverpool nam je pomogao u tome. Morali smo dobiti 14 uzastopnih utakmica u nizu i nismo smjeli izgubiti nijedan bod. Ovo je najteža titula koju sam osvojio u karijeri", istakao je Pep Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.