Pep o slabostima Cityja: Kada je prekid, možete otići u crkvu i pomoliti se
Španski stručnjak radi sjajan posao, ali nikako da donese titulu Lige prvaka (Foto: EPA)

Guardiola sasvim iskren

Pep o slabostima Cityja: Kada je prekid, možete otići u crkvu i pomoliti se

Midhat Šljivak

Pep Guardiola odveo je Manchester City do titule prvaka Engleske.

Građani su pod njegovim vodstvom po drugi put osvojili naslov najboljeg tima, a Pep Guardiola je nakon utakmice u kojoj su osigurali titulu otkrio i koja je bolna tačka njegovog tima.

To su prekidi i očigledan je strah španskog stručnjaka kada su oni u pitanju.

"Ja sam najviši u ekipi. Zato kada su prekidi možete samo otići u crkvu i pomoliti se", rekao je Guardiola.

Naravno, Pep nije najviši u ekipi jer tu je nekoliko defanzivaca koji imaju popriličnu prednost u visini, ali je ostatak ekipe poprilično nizak i to je očito problem za Španca.

Pep Guardiola zahvalio Liverpoolu: Ovo mi je najteža titula u karijeri!

Nakon utakmice Pep nije krio sreću zbog osvajanja titule i istakao je kako mu je ovo najteža osvojena titula u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prije svega moram čestitati i zahvaliti ekipi Liverpoola. Natjerali su nas da igramo i izvan svojih mogućnosti. Nevjerovatno, 98 poena, uzastopne titule", rekao je Guardiola, te je nastavio:

"Podigli smo standarde prošle sezone, a Liverpool nam je pomogao u tome. Morali smo dobiti 14 uzastopnih utakmica u nizu i nismo smjeli izgubiti nijedan bod. Ovo je najteža titula koju sam osvojio u karijeri", istakao je Pep Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi