Real Madrid je ove sezone upisao čak 17 poraza u svim takmičenjima

Klub iz Madrida igra sezonu za zaborav

Barcelona do kraja prvenstva ima priliku potpuno poniziti Real Madrid

S. Pašalić

U španskoj LaLigi narednog vikenda će se odigrati posljednje kolo prvenstva.

Dosta stvari je odavno riješeno, dok će se o nekim stvarim odlučivati u posljednjem kolu.

Barcelona je prije nekoliko kola osigurala novi naslov, a Atletico Madrid će završiti na drugom, dok će Real Madrid završiti na trećem mjestu.

Getafe i Valencia će odlučivati o posljednjem mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Real Madrid neće po dobrom pamtiti ovu sezonu. Tim sa Santiago Bernabeua je jučer poražen na gostovanju kod Real Sociedada sa 3:1, a bio je ovo ukupno 11. poraz Reala ove sezone u LaLigi.

S obzirom da je Barcelona savladala na Camp Nou Getafe sa 2:0, razlika između katalonskog i madridskog kluba je sada 18 bodova.

Najveća prednost Barcelone u historiji je bila 17 bodova, što se desilo prošle sezone i 1985. godine.

Real u posljednjem kolu igra protiv Betisa na svom stadionu i ne bi bilo iznenađenje da naprave još jedan kiks, pa bi tako prednost Barcelone na kraju mogla preći i 20 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ovo je najgora sezona Reala po statističkim parametrima još od 1998. godine. Real nije slavio u gostima u LaLigi još od 10. marta, a madridski klub ima ukupno 17 poraza u svim takmičenjima ove sezone.

Ukoliko Real izgubi od Betisa u posljednjem kolu, doći će do svog 18. poraza, što se desilo još sao u sezoni 1994/1995.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.