Zvanična potvrda je pitanje vremena: Poznat je i iznos Hazardovog transfera

Odlazi iz Chelseaja

Zvanična potvrda je pitanje vremena: Poznat je i iznos Hazardovog transfera

Admin Čaušević

Edenu Hazardu je još ostala jedna utakmica u dresu Chelseaja. 

Britanski mediji su ubijeđeni u odlazak sjajnog ofanzivca, a njegova naredna destinacija će biti Real Madrid.

Chelseaju je do kraja sezone ostalo još finale finale Evropa lige u Bakuu 29. maja protiv Arsenala nakon koje će biti poznata sudbina sjajnog Belgijanca.

Jedan od najboljih svjetskih igrača je prije dvije sedmice rekao klupskom rukovodstvu svoju definitivnu odluku, tj. da li namjerava otići ili ostaje.

"Donio sam odluku, ali nije samo do mene. Informisao sam klub prije nekoliko sedmica", rekao je Hazard nakon remija Chelseaja s Leicester Cityjem (0:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugledni The Guardian piše da je Hazard odlučio napustiti Stamford Brigde te u narednom periodu mamiti aplauze zahtjevne publike Santiago Bernabeua stadiona. Real bi Hazarda trebao platiti 110 miliona eura.

Ovaj 28-godišnjak je u Chelsea stigao u julu 2012. godine, a ostala mu je još jedna sezona ugovora. U međuvremenu je s Plavcima osvojio niz trofeja, a priliku da se s peharom u ruci prema svemu sudeći oprosti od londonskog kluba će imati u Bakuu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi