Real spreman za pojačanja

Zidane za 85 miliona eura dovodi zvijezdu Arsenala?

Edmir Škorić

Real Madrid želi dosta zvijezda u svom timu, a jedna bi mogla da dođe iz Arsenala.

Eden Hazard sve je bliže prelasku u Real, a put Madrida iz Londona mogao bi i Pierre-Emerick Aubameyang.

Sada je već jasno da će nasjkuplje pojačanje u povijesti Reala, Gareth Bale, otići na kraju sezone, pa u Madridu traže novog igrača na poziciji desnog krila.

Nekoliko je vrhunskih igrača koji bi mogli da pojačaju Kraljeve, a danas se pojavila vijest kako je odluka pala na Aubameyanga.

Gabonac je uz Salaha i Manea najbolji strijelac Premier lige sa 22 gola i svojim igrama u dresu Arsenala oduševljava ove sezone, a Real ga je navodno spreman platiti čak 85 miliona eura.

Iako se radi o jednom od ključnih igrača Arsenala, na Emiratesu će teško odoljeti ponudi iz Madrida, a teško da ovom izazovu može da odoli i sam Aubameyang.

L'Equipe već "obukao" Hazardu novi dres

Po svemu sudeći će Eden Hazard 29. maja odigrati posljednji meč u dresu Chelseaja.

Sjajni Belgijanac će pokušati sa Plavcima da osvoji trofej Evropske lige u Bakuu u finalu protiv Arsenala, a nakon toga će, kako sada stvari stoje, put Madrida.

Eden se već neko vrijeme povezuje s Real Madridom i čini se da je stvar skoro pa finalizirana.

"Donio sam odluku, ali nije samo do mene. Informisao sam klub prije nekoliko sedmica", rekao je Hazard nakon remija Chelseaja s Leicester Cityjem (0:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno će Real platiti 100 miliona eura za Hazarda i ubrzo bi trebalo da se sve ozvaniči, a francuski L'Equipe je čak objavio fotografiju Edena u dresu Reala. Istina, u pitanju je montaža, no više niko ne sumnja u ovaj transfer.

Ovaj 28-godišnjak je u Chelsea stigao u julu 2012. godine, a ostala mu je još jedna sezona ugovora. U međuvremenu je s Plavcima osvojio niz trofeja, a priliku da se s peharom u ruci prema svemu sudeći oprosti od londonskog kluba će imati u Bakuu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.