Barcelona do kraja prvenstva ima priliku potpuno poniziti Real Madrid
Real Madrid je ove sezone upisao čak 17 poraza u svim takmičenjima

Klub iz Madrida igra sezonu za zaborav

Barcelona do kraja prvenstva ima priliku potpuno poniziti Real Madrid

S. Pašalić

U španskoj LaLigi narednog vikenda će se odigrati posljednje kolo prvenstva.

Dosta stvari je odavno riješeno, dok će se o nekim stvarim odlučivati u posljednjem kolu.

Barcelona je prije nekoliko kola osigurala novi naslov, a Atletico Madrid će završiti na drugom, dok će Real Madrid završiti na trećem mjestu.

Getafe i Valencia će odlučivati o posljednjem mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Real Madrid neće po dobrom pamtiti ovu sezonu. Tim sa Santiago Bernabeua je jučer poražen na gostovanju kod Real Sociedada sa 3:1, a bio je ovo ukupno 11. poraz Reala ove sezone u LaLigi.

S obzirom da je Barcelona savladala na Camp Nou Getafe sa 2:0, razlika između katalonskog i madridskog kluba je sada 18 bodova.

Najveća prednost Barcelone u historiji je bila 17 bodova, što se desilo prošle sezone i 1985. godine.

Real u posljednjem kolu igra protiv Betisa na svom stadionu i ne bi bilo iznenađenje da naprave još jedan kiks, pa bi tako prednost Barcelone na kraju mogla preći i 20 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ovo je najgora sezona Reala po statističkim parametrima još od 1998. godine. Real nije slavio u gostima u LaLigi još od 10. marta, a madridski klub ima ukupno 17 poraza u svim takmičenjima ove sezone.

Ukoliko Real izgubi od Betisa u posljednjem kolu, doći će do svog 18. poraza, što se desilo još sao u sezoni 1994/1995.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Hahahahah kad REAL nabije komplekse, ljudi da su htjeli zadnje tekme trudili bi se al nece sve proslo boli ih k..., a ono sto je Real osvojio u LP to mala "barca" samo moze da sanja realno, njima je Roma i Liverpool lekcija bila hahahahahahha
6 3
Dobojlija
Moze real kupiti koga hoce ,ali ,osim Raula ,ne stvara igrace ,uskoro ce nastupiti pravilo da ekipa moraju imati manje stranaca ,pa da onda vidimo,osim toga uveden je VAR pa realu nema vise sudijskog gledanja kroz prste
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi