Napušta Italiju

Već se zna gdje De Rossi nastavlja karijeru?

Edmir Škorić

Daniele De Rossi je odbio funkciju direktora u Romi kako bi nastavio da igra.

De Rossi je istinska legenda Vučice, ali u klub smatraju da više nije dovoljno dobar da igra, s obzirom da puni 36 godina. S druge strane, veznjak vjeruje da još može igrati, pa je dogovoreno da napusti Olimpico.

Iako De Rossi nije govorio o drugim ponudama niti gdje bi mogao nastaviti karijeru, navodni je MLS ekipa New York FC najbliža njegovom dovođenju.

New York je navodno krenuo s bogatom ponudom na adresu De Rossija, a u ovom klubu će naslijediti legendu italijanskog nogometa Andrea Pirlu, koji je završio karijeru.

De Rossi je 18 sezona proveo u Romi, osvojio je tri trofeja i odigrao je preko 600 mečeva za ekipu u kojoj je i ponikao, a uostalom je i rođeni Rimljanin.

De Rossi: Dobio sam 500 poruka, nisam gledao, možda je bila i koja ponuda...

De Rossi je jedna od ikona Rome za koju je odigrao 615 utakmica tokom 18 sezona, a postigao je 63 gola uz 54 asistencije. U dresu Rome osvojio je tek tri trofeja, dva Kupa Italije i jedan Superkupa te zemlje.

"Jučer mi je rečeno da moj ugovor neće biti produžen. Ove sezone punim 36, nisam glup. Živimo u svijetu nogometa gdje su stvari jasne ako vas niko ne pozove da razgovarate o novom ugovoru. Nismo razgovarali. Uvijek sam imao osjećaj da će se ovo desiti na kraju sezone", kazao je De Rossi, dodavši:

"Zadnji put kad sam potpisao dvogodišnji ugovor bio je dan nakon što se Di Francesco povukao. Nisam želio ništa da govorim kako ne bih stvorio neki loš ambijent i lošu sliku. Postoji međusobno poštovanje, ali osjećao sam da bih mogao da nastavim igrati".

"Nisam razgovarao s drugim timovima. Do utakmice protiv Genoe bio sam uvjeren u Ligu prvaka i nisam htio nikoga ometati. Primio sam 500 poruka. Nisam provjerio ima li ponuda! I dalje se osjećam kao nogometaš i bio bih u krivu ako bih sada donio odluku da prestanem igrati", dodaje De Rossi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gdje dalje?

"Ne znam hoću li ostati u Italiji ili otići u inostranstvo. Moram razgovarati kod kuće, pa sam sa sobom, svojim agentom... Posavjetovat ću se sa svima pa ćemo vidjeti šta dalje. Direktor Rome? To me sada ne privlači, ali ako to i budem, onda će to biti u Romi", zaključio je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.