De Rossi: Dobio sam 500 poruka, nisam gledao, možda je bila i koja ponuda...

Napušta Romu nakon 18 godina

De Rossi: Dobio sam 500 poruka, nisam gledao, možda je bila i koja ponuda...

Edmir Škorić

Daniele De Rossi na kraju sezone napušta Romu, potvrđeno je to danas.

De Rossi je jedna od ikona Rome za koju je odigrao 615 utakmica tokom 18 sezona, a postigao je 63 gola uz 54 asistencije. U dresu Rome osvojio je tek tri trofeja, dva Kupa Italije i jedan Superkupa te zemlje.

"Jučer mi je rečeno da moj ugovor neće biti produžen. Ove sezone punim 36, nisam glup. Živimo u svijetu nogometa gdje su stvari jasne ako vas niko ne pozove da razgovarate o novom ugovoru. Nismo razgovarali. Uvijek sam imao osjećaj da će se ovo desiti na kraju sezone", kazao je De Rossi, dodavši:

"Zadnji put kad sam potpisao dvogodišnji ugovor bio je dan nakon što se Di Francesco povukao. Nisam želio ništa da govorim kako ne bih stvorio neki loš ambijent i lošu sliku. Postoji međusobno poštovanje, ali osjećao sam da bih mogao da nastavim igrati".

"Nisam razgovarao s drugim timovima. Do utakmice protiv Genoe bio sam uvjeren u Ligu prvaka i nisam htio nikoga ometati. Primio sam 500 poruka. Nisam provjerio ima li ponuda! I dalje se osjećam kao nogometaš i bio bih u krivu ako bih sada donio odluku da prestanem igrati", dodaje De Rossi.

Gdje dalje?

"Ne znam hoću li ostati u Italiji ili otići u inostranstvo. Moram razgovarati kod kuće, pa sam sa sobom, svojim agentom... Posavjetovat ću se sa svima pa ćemo vidjeti šta dalje. Direktor Rome? To me sada ne privlači, ali ako to i budem, onda će to biti u Romi", zaključio je.

Četiri riječi bile su dovoljne Edinu Džeki da se oprosti od De Rossija

Ova vijest je šokirala navijače Rome koji su bijesni na čelnike kluba jer su dopustili da jedna takva legenda na takav način napusti tim za koji je dao cijelu karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrači Rome su također iznenađeni ovakvom odlukom, te putem društvenih mreža šalju poruke svom kapitenu. Na Facebooku se oglasio i bh. napadač Edin Džeko koji je od prvog dana izgradio odličan odnos s De Rossijem.

"Braća za cijeli život", poručio je kratko Džeko svom dobrom prijatelju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lopov84
Hahaha.... "Zadnji put kad sam potpisao dvogodišnji ugovor bio je dan nakon što se Di Francesco povukao." - pa onda bi trebao imati još tačno 1godinu i 9 mjeseci ugovora ? Ili možda Škorić nije skontao da de Rossi misli na ime igrača Francesco Totti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi