Foto: EPA

Razlog je jednostavan

Navijačima Liverpoola se zbog ovog razloga nimalo ne sviđa što Skomina sudi finale

S. Grebović

Prvog dana juna mjeseca stadion Wanda Metropolitano u Madridu biće poprište dvoboja za titulu prvaka Starog kontinenta, u kojem će se sastati Liverpool i Tottenham.

Revanš susreti protekle sedmice su, slobodno možemo reći, jedni od najboljih polufinalnih dvoboja otkako se igra Liga prvaka u ovom formatu.

Liverpool je prošlog utorka priredio neviđenu senzaciju nadoknadivši 3:0 iz prvog meča na Camp Nou protiv velike Barcelone i dotukavši je do nogu sa 4:0 u uzvratu.

S druge strane, Tottenham je nakon poraza 1:0 na svom terenu od Ajaxa i zaostatku od 2:0 na poluvremenu uspio da preokrene i stigne do pobjede koja mu je osigrala učešće u velikom finalu Lige prvaka.

UEFA je danas objelodanila informaciju kako će dijelitelj pravde u velikom finalu biti Damir Skomina, što nije naišlo na oduševljenje pristalica Redsa, a evo i zašto.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Slovenac je u dosadašnjoj sudijskoj karijeri Liverpoolu sudio u pet mečeva, u kojima su Redsi doživjeli četiri poraza, dok su u jednom su odigrali neriješeno. Hoće li Liverpool pobijediti i ovo prokletstvo ostaje da se vidi.

Vrijedi dodati i to da će njegovi pomoćnici biti sunarodnjaci Jure Praprotnik i Robert Vukan, dok je četvrti sudija Španac Antonio Mateu Lahoz. Što se tiče VAR sobe tu će biti Danny Makkelie (Holandija), Pol van Boekel (Holandija), Felix Zwayer (Njemačka) i Mark Borsch (Njemačka).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.