UEFA objasnila zašto je Liverpool dobio luksuzniju svlačionicu iako je Tottenham "domaćin"

Odluka naljutila navijače londonskog tima

UEFA objasnila zašto je Liverpool dobio luksuzniju svlačionicu iako je Tottenham "domaćin"

Endin Čaušević

Veliko finale Lige prvaka igra se 1. juna u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano između Tottenhama i Liverpoola.

Iako je do utakmice ostalo još nekoliko sedmica već je počelo s provokacijama iz oba tabora. Ipak, stvari je "zakuhala" sama UEFA koja je objavila da će Liverpoolovi igrači biti smješteni u domaćoj, a Tottenhamovi u gostujućoj svlačionici.

Domaća svlačionica koja inače pripada Atletico Madridu je daleko luksuznija od one gostujuće što je izazvalo bijes pristalica Tottenhama. Njima nije jasno kako je moguće da su Redsi dobili ovu svlačionicu jer Tottenham ima ulogu domaćina.

Zbog ovakve odluke nastao je haos na društvenim mrežama među navijačima Tottenhama koji su zatražili objašnjenje od UEFA-e. Iako nije običaj da se UEFA nekome pravda na kraju su izašli u susret i objasnili svoju odluku.

Organizatori ovog finala su razgovarali s policijom i svima koji su uključeni u osiguranje utakmice, te su zbog sigurnosnih razloga donijeli ovakvu odluku.

Naime, ulaz u svlačionicu domaćeg tima nalazi se na tribini na kojoj će biti Liverpoolovi navijači, a gostujuća na kojo su pristalice Tottenhama. Zbog sigurnosnih razloga donijeli su odluku da promijene timove u svlačionicama, pa je tako domaća i luksuznija svlačionica pripala Redsima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, UEFA će postaviti sopstveni dekor u svlačionicama specijalno za finale, ali su razlike drastične. Možda upravo luksuzna svlačionica da mentalnu prednost Redsima. Ko zna, u ovakvim utakmicama odlučuju najsitniji detalji...

Top Komentari

AmarHZ
šta će im išta to daj im 3 klube i tablu ne igra se u svlačionici fudbal
4 0
Dobojlija
Ne igra se fudbal u svlacionicama ,nigdje veze, koja je bolja ,nego ko je bolji tim na terenu,ili tottenam vec trazi alibi za eventualni poraz u finalu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi