Zidane je u 45. minuti zabio gol koji je na kraju donio Realu i naslov prvaka

Francuz će po ovom golu ostati upamćen za sva vremena

Na današnji dan Zinedine Zidane je zabio jedan od najljepših golova u historiji finala Lige prvaka

S. Pašalić

Prije tačno 17 godina Zinedine Zidane je postigao gol za koji mnogi smatraju da je jedan od nejljepših u historiji finala Lige prvaka.

Finale se igralo 15. maja u Glasgowu, a u meču u kojem su igrali Real Madrid i Bayer Leverkusen slavio je madridski klub sa 2:1 i stigao do naslova prvaka.

Real je stigao do vodstva već u 8. minuti golom legendarnog Raula, ali samo pet minuta kasnije Lucio je izjednačio rezultat na 1:1.

Bayer je tada imao nekoliko sjajnih igrača poput Michaela Ballacka, Lucia, Dimitra Berbatova, Carstena Ramelowa, te je pružio sjajan otpor klubu iz Madrida.

Međutim prije samog odlaska na odmor, u 45. minuti Zidane je postigao fenomenalan gol iz voleja i tako uradio nešto što će se još dugo pamtiti.

Mnogi su smatrali da je to i najbolji gol u historiji Lige prvaka, ali je Gareth Bale prošle godine u finalu protiv Liverpoola postigao majstorski gol makazicama pa su sada mnogi mišljenja da je to najbolji gol u historiji finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.