Kako bi mogao izgledati El Clasico naredne sezone?
Dva super tima bismo mogli gledati u narednom El Clasicu

Dva velikana neće štediti novac ovog ljeta

Kako bi mogao izgledati El Clasico naredne sezone?

S. Pašalić

U posljednjih nekoliko dana navijači Barcelone i Real Madrida su dobili sjajne vijesti.

Antoine Griezmann se jučer u suzama oprostio od navijača Atletica, a već se piše da bi trebao potpisati za Barcelonu.

S druge strane, Eden Hazard je saopštio upravi Chelseaja da želi napustiti klub, a piše se da bi Belgijanac već nakon finala Evropske lige trebao potpisati za madridski klub.

Griezmann bi trebao zamijeniti Philippea Coutinha koji se dosta mučio nakon što je prije godinu dana stigao u katalonski tim, ali Barcelona će sada teško naći kupca za njega u pokušaju da vrati 140 miliona eura, koliko je platila Liverpoolu.

Barcelona je već dogovorila dolazak igrača Ajaxa Frenkieja de Jonga za 75 miliona eura, a za isti iznos bi trebao stići i kapiten holandskog kluba Matthijs de Ligt.

Pored toga Barcelona planira dovesti i sjajnog igrača Lyona Ferlanda Mendyja pa bi katalonski tim mogao potrošiti 300-njak miliona eura na pojačanja.

Real Madrid pored Hazarda želi dovesti i igrača Manchester Uniteda Paula Pogbu koji je također obavijestio upravu da odlazi. Neki katalonski mediji su pisali o tome da Pogba istovremeno pregovara i sa Barcelonom, ali je izvjesnije da bi mogao otići u Madrid.

Najteži posao Zidane bi mogao imati oko dovođenja Cristiana Eriksena iz Tottenhama s obzirom da je gazda Spursa postavio visoku cijenu za Danca, a vjeruje se da bi ga Real mogao platiti 120 miliona eura čime rekonstrukcija ekipe madridskog kluba koštala oko 370 miliona eura.

Tako bi naredne sezone u El Clasicu mogli gledati ove postave dva velikana:

Potražite više informacija na temu La Liga:

BARCELONA: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, De LIgt, Mendy – Busquets, De Jong, Arthur – Messi, Suarez, Griezmann

REAL MADRID: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Pogba, Eriksen, Modrić – Vinicius, Hazard, Benzema.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi