Katalonci dovode pojačanja

Dream team koji niko neće moći zaustaviti: Sastav Barce za narednu sezonu je jak kao NATO!

Obzirom da prelazni rokovi u svim ligama petice uskoro počinju, tako kreću i špekulacije o tome kako će izgledati sastavi evropskih velikana naredne sezone.

Većinom u tim sastavima ima dosta mašte novinara, ali kada je u pitanju potencijalni sastav Barcelone, čini se kako je tu sve jasno.

Katalonci su ove sezone osvojili La Ligu, ali su u Ligi prvaka ponovo podbacili pa će uprava uložiti nova sredstva kako bi pojačala igrački kadar.

Prije nekoliko mjeseci je doveden Franki de Jong iz Ajaxa, a on će se klubu priključiti kada počne prelazni rok. Iz Amsterdama bi u paketu s njim trebao doći i štoper Matthijs de Ligt čiji transfer još nije ozvaničen, ali bi trebao biti u narednom periodu.

Tako će defanzivni i vezni red naredne sezone biti dodatno pojačan, a napad bi trebao biti najubojitiji u Evropi. Osim Lea Messija i Luisa Suareza, tamo bi se trebao naći i Francuz Antoinne Griezmann koji je prije dva dana objavio da odlazi iz Atletica. Španski mediji ga već vide u dresu Barcelone, a i ovaj transfer bi trebao biti ozvaničen u narednim danima ili sedmicama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čini se kako je za sada najneizvjesnije ko će s klupe predvoditi ovaj Dream team. Da li će to bi Ernesto Valverde ili neko drugi?

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.