Mladom Brazilcu je dosta čekanja

Rivaldo nagovara Jesusa da napusti City

S. Grebović

Brazilski napadač je u redove Cityja stigao iz Palmeirasa na zimu 2017. godine, a Građani su za tada 19-godišnjaka 'iskeširali' nevjerovatnih 32 miliona eura.

Jesus je u svojoj prvoj polusezonu na Otoku na 10 nastupa postigao sedam golova i tako nagovjestio o kakvom se napadaču radi. 

U istom ritmu je nastavio naredne sezone kada je na 29 utakmica zabio 13 pogodaka, dok je ove godine imao dosta skomniji učinak u listu strijelaca upisavši se samo sedam puta na istom broju utakmica kao prošle.

Sjajni 22-godišnjak je većinu ovih utakmica počinjao sa klupe, budući da je Sergio Aguero i dalje prvi pik napada u ekipi Pepa Guardiole. Samo je sedam utakmica ove sezone počeo kao starter.

U jednom od intervjua je priznao kako ga sjedenje na glupi ponekad frustrira, a nekad samo dodatno motiviše da bude još bolji.

"Uvijek želim igrati. Naravno da grijanje kupe frustrira, ali i podstiče da još jače treniram. Uvijek sam jasno stavljao do znanja da želim biti dio dima", izjavio je u jednom intervjuu za Goal.com.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legendarni brazilski igrač Rivaldo, sličnog je mišljenja kada je Jesusovo igranje u pitanju. On smatra da njegov sunarodnjak zaslužuje više.

"Nije bio toliko utjecajan ove sezone kao što je bio u prethodnoj i mislim da bi trebao razmišljati o promjeni sredine, gdje će biti prva opcija u napadu, ako se nešto drastično ne promjeni."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.