Sasvim zasluženo: Pep Guardiola trener godine u Premiershipu

Vrijedno priznanje

Sasvim zasluženo: Pep Guardiola trener godine u Premiershipu

Španski trener Josep Guardiola proglašen je za najboljeg ove sezone u Premiershipu.

Iako je samo dva puta bio proglašen za najboljeg trenera mjeseca minule sezone, Guardiola je na kraju sasvim zasluženo osvojio priznanje za najboljeg u sezoni.

Njegov City je odbranio naslov prvaka Engleske,a na kraju je imao gotovo nestvarnih 98 bodova, odnosno jedan više u odnosu na Liverpool koji je završio drugoplasirani.

Građani su u sezoni zabilježili čak 32 pobjede, dva remija i samo četiri poraza, a sezonu su završili sa gotovo nestvarnih 14 uzastopnih pobjeda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, titulu su ovjerili tek u posljednjem kolu kada su u Brightonu savladali istoimenog domaćina sa visokih 4:1.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Samo 4 poraza, a Liverpool samo jedan poraz i to bas od njih, sa 7 remija zasluzili su i oni da budu prvaci, ali samo jedan klub to moze.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi