Bayern i Manchester City počeli pregovore o velikom transferu
Leroy Sane iza sebe ima fantastičnu sezonu. Odigrao je 46 utakmica i upisao je 16 golova i 18 asistencija u dresu Građana (Foto: EPA)

Bavarci dobili zeleno svjetlo

Bayern i Manchester City počeli pregovore o velikom transferu

M. Šljivak

Bayern i Manchester City počeli su pregovore o velikom transferu.

Tema razgovora čelnika dva kluba je 23-godišnji ofanzivac Leroy Sane, koji je velika želja kluba iz Minhena.

Kako tvrdi Daily Record, Bavarci su od Cityja dobili zeleno svjetlo da razgovaraju sa igračem i njegovim predstavnicima i spremni su ga prodati velikanu iz Minhena.

Sane je do 2021. godine vezan ugovorom sa engleskim prvakom. Međutim, odbio je sve ponude za produženje saradnje i saopštio je klubu kako bi želio otići.

Njemački reprezentativac je igrao sjajnu sezonu. Ipak, vidljiv je bio očigledan pad u formi i na kraju je očigledno presudila želja za odlaskom.

Ne štima sve ni u Cityju: Nešto se promijenilo u njegovoj glavi

Kako navode engleski mediji, Sane je odlučio da na produži ugovor sa Cityjem. Čelnici aktuelnog prvaka Engleske su mu ponudili novu saradnju, ali je on odlučio da to odbije.

"Nešto se promijenilo u njegovoj glavi, spreman je da napusti klub već ovog ljeta", govore za engleske medije dobri obaviješteni izvori iz plavog dijela Manchestera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nijemac je sa Građanima ugovorom vezan do ljeta 2021. godine. Ipak, nakon zahlađenja odnosa City je navodno spreman da ga proda i to za cifru od 100 miliona eura.

Sane je u Cityju već treću godinu, a stigao je iz redova Schalkea.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi