Posljednje kolo prvenstva u Njemačkoj donijet će velika uzbuđenja, a vidjet ćemo ko će na kraju proći prvi kroz cilj - Bayern ili Borussia Dortmund (Foto: EPA)

Vidjet ćemo hoće li im uspjeti plan

Borussia protiv Borussije: U Mönchengladbachu našli način kako da protivnicima 'ubiju' moral

Midhat Šljivak

Borussia Mönchengladbach će u posljednjem kolu Bundeslige dočekati imenjaka iz Dortmunda.

Za oba tima je ovaj meč itekako važan. Domaći se bore za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, dok tim iz Dortmunda treba pobjedu za titulu prvaka.

Ipak, za to će im biti potrebna i pobjeda Eintrachta protiv Bayerna u Minhenu, a dobra vijest za njih je i da tim iz Frankfurta ima šanse za plasman u Ligu prvaka i sigurno da Bayernu neće biti lako u ovom duelu.

Mönchengladbach će u meču protiv Dortmunda koristiti zaista zanimljiv način kako bi ih na neki način oslabio i kako bi gosti imali slabiji moral.

Odlučili su da na velikom ekranu prikazuju golove iz Minhena, ali samo one koje postigne Bayern. Eventualne pogotke Eintrachta neće prikazati i na taj način će pokušati da ubiju moral protivnika.

Ovo je svakako zanimljiva situacija i neočekivan potez domaćeg tima, a vidjet ćemo da li će i uspjeti da demorališu rivala u ovom duelu.

Sigurno je međutim da će tim iz Dortmunda pronaći način da sazna tačan rezultat i pitanje je koliko će ekipi iz Mönchengladbacha uspjeti plan.

Borussia Mönchengladbach trenutno drži četvrto mjesto na tabeli sa 55 bodova. Isti broj ima Bayer iz Leverkusena koji gostuje Herthi u Berliniu i sigurno je ovaj tim u nešto povoljnijem položaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa druge strane Dortmund mora pobijediti, ali i čekati da Frankfurt savlada Bayern u Minhenu. Nije nerealno, ali jako teško da će se na kraju ovakav rasplet desiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.