Četiri tima u Bundesligi u borbi za Ligu prvaka, ko ima najviše šansi?
Eintracht je poražen od Mainza ovog vikenda i sada mora ići na pobjedu protiv Bayerna

Čeka nas dosta uzbuđenja u posljednjem kolu

Četiri tima u Bundesligi u borbi za Ligu prvaka, ko ima najviše šansi?

S. Pašalić

Narednog vikenda se igra posljednje kolo njemačke Bundeslige.

Neke stvari su poznate, dok će se o nekima odlučivati u posljednjem kolu. Bayern se nalazi na prvom mjestu i potreban mu je bod protiv Eintrachta da osigura naslov prvaka.

Borussia Dortmund je na drugom mjestu i potrebna joj je pobjeda protiv Monchengladbacha te poraz Bayerna da bi postala prvak.

Leipzig je sigurno treći i igrat će Ligu prvaka naredne sezone, a i iz lige su ispali Nurnberg i Hannover, dok će Stuttgart igrati doigravanje protiv treće ekipe iz 2. Bundeslige.

Najveća borba će se voditi za posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a čak četiri ekipe imaju šanse da zaigraju u najelitnijem klupskom takmičenju.

Borussia Monchengladbach ima 55 bodova i igra na svom terenu protiv Dortmunda i ima gol-razliku +15.

Bayer Leverkusen također ima 55 bodova i igra u gostima kod Herthe koja se nalazi na 10. mjestu i ova utakmica joj nije uopšte bitna. Leverkusen ima gol-razliku +13.

Eintracht Frankfurt ima 54 boda i igrat će protiv Bayerna u gostima i ima najbolju gol-razliku od +16.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolsburg ima 52 boda i ima možda i najlakši posao s obzirom da igra na svom terenu protiv Augsburga i ima gol-razliku +15.

Gol-razlika je bitna jer ukoliko dva tima budu imali isti broj bodova upravo je to ono što će odlučiti putnika u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije