Kuščević u borbi za loptu u susretu protiv brazilskog Gremija (Foto: EPA)

Čileanac u Njemačkoj

Benjamin Kuščević pred potpisom za Bayer Leverkusen

Midhat Šljivak

Defanzivac Benjamin Kuščević nalazi se pred potpisom ugovora sa njemačkim Bayerom iz Leverkusena.

Ovaj 23-godišnji štoper trenutno je član čileanske ekipe Universidad Catolica, a svojim nastupima je privukao veliku pažnu evropskih ekipa.

Najviše interesa za njega pokazuje tim iz Leverkusena. Pokušat će da ga dovedu u svoje redove i uskoro će uputiti službenu ponudu za njega.

Ponuda iz Leverkusena je sasvim sigurno jako privlačna. Nije poznato koliko su Apotekari ponudili novca, ali sigurno da će o njoj jako dobro razmisliti.

Bayer bi vrlo lako mogao igrati Ligu prvaka naredne sezone, a do toga ih dijeli još 90 minuta u Bundesligi i treba im pobjeda protiv Herthe i kiks Borussije Monchengladbach.

Iako ima porijeklo sa prostora bivše Jugoslavije, Kuščević je rođen u Čileu i reprezentativac je ove zemlje.

Njegovi korijeni su iz Hrvatske, a svakako da je veoma interesantno da je u sezoni 2014/2015 igrao za drugi tim madridskog Reala, ali ga oni nisu odlučili zadržati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Član Universidad Catolice je kompletnu karijeru. Prvotimac je od 2015. godine, a već je osvojio tri naslova prvaka sa ovim timom.

Za reprzenetaciju Čilea je debitovao krajem prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Hondurasa, a očekuje se da će imati svoje mjesto u nacionalnom timu za predstojeću Copa Americu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.