Leverkusen će na samo jednom fudbaleru zaraditi više od 100 miliona eura
(Foto: EPA)

Havertz im pravi najbolji posao u historiji

Leverkusen će na samo jednom fudbaleru zaraditi više od 100 miliona eura

M. Šljivak

Bayer Leverkusen mogao bi napraviti posao iz snova ovog ljeta.

Mladi fudbaler ovog tima Kai Havertz (19) na meti je evropskih velikana i pretpostavlja se da će ovog ljeta napustiti Leverkusen.

Interes za njega je ogroman i u redu stoje samo velika imena evropskog fudbala. Među njima su Bayern, Real Madrid i Barcelona, ali će za njegove usluge minimalno morati da izdvoje 100 miliona eura.

Bayer će sasvim sigurno pokušati da dobije što više novca za usluge ovog 19-godišnjaka, ali će sasvim sigurno napraviti najveći posao u historiji kluba što se tiče transfera iz kluba.

Bayern je ranije nudio 75 miliona eura za Havertza. Međutim, ta ponuda je lagano odbijena, jer ispod 100 miliona rukovodstvo tima iz Leverkusena ne želi ni pričati.

Međutim, Bayern ima interesantan plan. Havertza su spremni ostaviti na posudbi u Leverkusenu naredne sezone i nadaju se da će upravo ponuda od 75 miliona eura i posudba uspjeti nagovoriti čelnike Bayera da sa njima završe posao.

Havertz je ove sezone zaista odličan u dresu Bayera. Odigrao je ukupno 41 utakmicu i ima učinak od 19 golova i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Član prvog tima Apotekara postao je 2016. godine, a prošao je i sve omladinske selekcije ovog kluba.

Debitovao je Havertz i za reprezentaciju Njemačke i već je upisao tri nastupa za Elf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi