Arsenal izvisio, Apotekari ukrali "novog Ramseyja"!

Demirbay ostaje u Njemačkoj

Arsenal izvisio, Apotekari ukrali "novog Ramseyja"! · Zvanično

Aaron Ramsey će po završetku sezone napustiti Arsenal i pridružiti se svom novom klubu, Juventusu.

Arsenal će tako izgubiti izuzetno važnog igrača, a svjesni su toga i čelnici ovog kluba. Već odavno se zna da Ramsey naredne sezone neće biti član Arsenala, pa su na Emiratesu krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Imena nekolicine veznjaka su se dovodila u vezu sa Arsenalom, dok se kao "favorit" za transfer na Emirates izdvojio Kerem Demirbay.

Špekulisalo se da je Arsenal spreman isplatiti Hoffenheimu otkupnu klauzulu Kerema Demirbaya u iznosu od 25 miliona eura i dovesti ovog 25-godišnjeg njemačkog veznjaka turskog porijekla na Emirates.

Ipak, Kerem Demirbay ovog ljeta sigurno neće na Emirates.

Bayer Leverkusen je "ukrao" sjajnog veznjaka, a danas su Apotekari i zvanično saopštili da je Demirbay potpisao petogodišnji ugovor sa klubom sa BayArene.

Hoffenheim je od prodaje svog veznjaka zaradio oko 30 miliona eura, a on će se novom klubu priključiti po okončanju tekuće sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Demirbay je ove sezone odigrao 24 meča za Hoffenheim u Bundesligi, postigao je četiri gola i upisao osam asistencija.

Demirbay je u prošlosti nosio dresove omladinskih selekcija Turske, ali je prije dvije godine debitovao za A reprezentaciju Njemačke.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJAA___
Jasno vam je sto je 4RSENAL tu gdje jeste..njima timovi poput Bayera, Hoffenhaima, Evertona kradu pojacanja..a oni bi se poredilo sa Cityem, PSG-om, Realom, Bayernom..smijesan klub u svakom pogledu..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi