Oproštaj od dresa Ajaxa

Ajax je vodio 4:1 i čekao proslavu titule, a De Jong tražio od sudije da pusti još da se igra

Edmir Škorić

U srijedu navečer odigrani su mečevi 33. kola holandske Eredivizije i Ajax je osigurao tituli.

Utakmicama u srijedu kompletirano je prvenstvo Holandije, a pobjedom nad Graafshapom (4:1) Ajax je sitgao do nove titule, a navijači ovog kluba su u sezoni iz snova proslavili i Kup, ali i polufinale Lige prvaka.

U trenutnoj generaciji Ajaxovih igrača veliki je broj talenata koji su već na putu ka velikim klubovima, pa je tako Frenkie de Jong ranije dogovorio transfer u Barcelonu.

Bio je svjestan da mu je ovaj meč posljednji u dresu Ajaxa, pa je na kraju meča otišao do sudije da ga zamoli da malo duže pusti da se igra.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Naravno, želio je još koju minutu da provede kao igrač Ajaxa, a sada se oprostio od saigrača i gledat ćemo ga naredne sezone u La Ligi u dresu Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.