Lisandro Martinez novi igrač Ajaxa
Odlični nastupi u Ligi prvaka olakšali su Ajaxu potpise mladih fudbalera sa svih strana svijeta (Foto. EPA)

Argentinac među Kopljanicima

Lisandro Martinez novi igrač Ajaxa

M. Šljivak

Prvak Holandije Ajax iza sebe ima fantastičnu sezonu.

Pod vodstvom Erika ten Haga Kopljanici su osvojili titulu prvaka Holandije, Kup ove zemlje, a bili su na nekoliko sekundi od plasmana u finale Lige prvaka.

Mlada ekipa Ajaxa je pobrala simpatije ljubitelja fudbala širom Evrope, a veliki broj fudbalera ovog tima će tokom ljeta napraviti velike transfere.

Među onima koji će otići je čudesni štoper Matthijs de Ligt (19), koji bi baš kao i veznjak Frenkie de Jong trebao postati član Barcelone.

Rukovodstvo Ajaxa međutim uveliko radi i na pronalaženju zamjena, a ona je za De Ligta već pronađena i to u Argentini.

Novi član velikana iz Amsterdama postat će 21-godišnji argentinski štoper Lisandro Martinez, čiji je transfer dogovoren i on će u narednim danima potpisati ugovor sa Ajaxom.

Radi se o veoma talentovanom defanzivcu. Član je ekipe Defensa y Justicia koja ima sjajne rezultate u Argentini, a on je svojim igrama privukao veliku pažnju na sebe.

Na kraju će završiti u Ajaxu. Holandski tim će za njegove usluge izdvojiti sedam miliona eura, što je svakako dobra cijena za izuzetno kvalitetnog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Martinez je debitovao i za reprezentaciju Argentine i u narednim godinama bi trebao biti nosioc igre defanzivnog reda Gaučosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi