Nike postavio De Jongu nevjerovatan uslov koji je on odmah odbio!

Sve samo za više novca

Nike postavio De Jongu nevjerovatan uslov koji je on odmah odbio!

Endin Čaušević

Mladi holandski fudbaler Frenkie de Jong napustit će Ajax na kraju sezone i karijeru će nastaviti u dresu Barcelone.

De Jong je još prije nekoliko mjeseci potpisao ugovor s Barcelonom, ali je odlučio ostati u Ajaxu do kraja sezone. S holandskim klubom je osvojio duplu krunu, te će sada svoju karijeru graditi u dresu katalonske ekipe.

Barcelona je De Jonga platila 75 miliona eura i sigurno je da od njega očekuju mnogo u budućnosti. Mnogi smatraju da ovaj 22-godišnjak ima šansu da dostojno zamijeni Andresa Iniestu i Xavija.

Iako tek treba da bude zvanično predstavljen u Barceloni za njega je Nike postavio nevjerovatan uslov koji je on odmah odbio. Naime, u Nikeu smatraju da bi dobar marketinški potez bio da mu na dresu piše Frenkie, a ne De Jong.

Međutim, Holanđanin je ovo odmah odbio i poručio je da će mu na leđima biti prezime, a ne ime. De Jong ima ugovor s Nikeom, ali je poručio da ne želi ispunjavati uslove na takav način.

Ono što je De Jong pričao o Messiju prije prvog zajedničkog treninga će oduševiti Argentinca

Očigledno je da će mu najinteresantnije od svega biti trenirati sa Leom Messijem.

"Tako sam uzbuđen što ću trenirati s Messijem. Mislim da ću svaku loptu dodavati samo njemu", kaže De Jong koji dodaje da ne žali za odlukom da napusti Ajax.

"Ne žalim, ali je pomalo šteta. Mislim da smo ove sezone imali unikatan tim, barem za holandske standarde. Dosta smo se zabavljali igrajući zajedno. Imamo i sjajne uspomene. Očigledno je da će mi to nedostajati. Nedostajat će mi holandska liga, ovjde sam proveo sjajne trenutke. Nisam bio baš tugo, ali mi je bilo lijepo", kaže Holanđanin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, on je u aktuelnoj sezoni odigrao ukupno 52 utakmice za Ajax. Postigao je četiri gola i dodao isto toliko asistencija.

Sa Ajaxom je ove sezone osvojio duplu krunu u Holandiji, a stigao je i do polufinala Lige šampiona gdje je izbačen od Tottenhama golom u posljednjoj sekundi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi