"Bit će sutra u timu, ali..."

Odlazi li Bale? Zidaneov odgovor je poprilično jasan

Edmir Škorić

Nastavljaju se špekulacije kada je u pitanju budućnost Garetha Balea, mada se još sa sigurnošću ne može reći hoće li Velšanin otići ili ostati u Madridu.

Kada se Zinedine Zidane vratio u Real, odmah su se pojačale glasine oko odlaska Velšanina, koji odavno nije u formi i sam je očigledno nezadovoljan kako se stvari odvijaju u španskoj prijestonici.

Zbog svega toga, postaje sve izglednije da će bivši igrač Tottenhama napustiti Real, a o tome je danas ponovo govorio Zidane.

"Da li sutra Bale igra posljednji meč u dresu Reala? Sve što mogu da kažem je da će sutra biti u ekipi. Hoće li biti i sljedeće sezone, to ne mogu reći. Bit će promjena, ali više od toga ne mogu da vam kažem", poručio je Zizu.

I iz ove izjave bi se moglo naslutiti da će Bale uskoro otići iz Madrida, a sve više se spominje njegov povratak na Otok, mada su navodno u opticaju i neki klubovi izvan Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je od 2013. godine član Reala, a za Kraljeve je odigrao preko 150 mečeva i postigao je 78 golova. Prethodno je igrao za Tottenham i Southampton.

S Kraljevima je osvojio La Ligu, Kup Španije, Superkup Špannije, čak četiri Lige prvaka, tri evropska Superkupa i tri Svjetska kupska prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.