U Madridu se spremaju za ljeto: Kako će izgledati sastav Reala za narednu sezonu?

Čekaju početak prelaznog roka

U Madridu se spremaju za ljeto: Kako će izgledati sastav Reala za narednu sezonu?

Endin Čaušević

U Real Madridu s velikim nestrpljenjem očekuju početak ljetnog prelaznog roka jer su najavljene velike promjene kada je u pitanju igrački kadar ovog kluba.

Kraljevski klub je u potpunosti zakazao ove sezone koju završavaju bez osvojenog trofeja što im se odavno nije desilo. Pred Realom su velike promjene unutar ekipe jer je predsjednik Florentino Perez najavio da će biti itekako aktivni na tržištu.

Već se odavno najavljuje da će Real Madrid prodati nekoliko prvotimaca jer je vrijeme za smjenu generacije koja je donijela nevjerovatne uspjehe Realu u prethodnim sezonama.

Raspad ove ekipe počeo je već na kraju prošle sezone kada je tim napustio Cristiano Ronaldo koji je skoro deset godina bio glavni motor kluba sa Santiago Bernabeua.

Jasno je da Realu treba nova i mlađa snaga, te da će ostati samo nekoliko iskusnih igrača koji već dugo vremena čine kostur ovog tima. To su Sergio Ramos, Marcelo, Dani Carvajal, Casemiro i Luka Modrić.

Za ostale je upitno da li će ostati u Realu još dugo, a većina će vjerovatno već na ljeto promijeniti sredinu. No, naravno u centru pažnje nalaze se igrači koje Real želi dovesti ovog ljeta.

Već je skoro sigurno da će najzvučnije pojačanje biti Eden Hazard koji stiže iz Chelseaja, a navodno već je dogovoren i transfer srbijanskog napadača Luke Jovića koji je u dresu Frankfurta oduševio fudbalski svijet.

No, oni neće biti jedini jer se na meti Kraljeva nalazi i Paul Pogba koji bi u veznom redu mogao zauzeti mjesto Tonija Kroosa.

Jedan od mogućih sastava Real Madrida: Courtois, Carvajal, Ramos, Militao, Marcelo, Casemiro, Pogba, Modrić, Hazard, Vinicius, Jović.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, ovo je samo jedna u nizu špekulacija oko potencijalnog sastava Kraljeva, a za konačnu verziju morat ćemo sačekati početak priprema za novu sezonu kada bi Zinedine Zidane trebao posložiti kockice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

genter
Znaci opet ce biti tanki.
3 2
amadeus21
Svaki dan tri teksta kako ce izgledat Real iduce sezone, 5 tekstova o Hazardu koji se svi svode na isto (frajer je dogovorio dolazak i nema potrebe da se ponavljate), 5 tekstova o Pogbi, 10 tekstova o Jovicu..i tako svaki dan...ko ce pregurat cijelo ljeto s vama takvim bezidejnima...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi