Foto: EPA

Oprostio se od trenera

Kakvu je poruku Pjanić poslao Allegriju?

Italijanski šampion Juventus u petak je objavio kako Massimiliano Allegri neće voditi 'Staru damu' u sljedećoj sezoni.

Allegri je Bianconere preuzeo u ljeto 2014. i u proteklih pet godina je osvojio mnoštvo trofeja u Italiji, međutim kako je ponovo izostao iskorak na evropskoj sceni, vodstvo Juventusa je donijelo odluku o sporazumnom raskidu saradnje.

"U Juventusu me nikada nisu cijenili", poručio je na oproštaju Allegri, čiji je odlazak dio navijača Juventusa prihvatio s olakšanjem.

I dok se na Apeninima i dalje špekuliše o tome ko bi mogao voditi Juventus od sljedeće sezone, naš Miralem Pjanić kojeg je upravo Allegri doveo u Juventus oprostio se putem Instagrama od trenera.

"Radovali smo se, razgovarali, slavili. Bili smo gdje je Juventusu i mjesto, uvijek na vrhu. Čak i najljepše priče završavaju. Hvala gospodine na svemu, vama i vašem tehničkom osoblju", napisao je Pjanić na društvenoj mreži Instagram.

Tokom ere na Juventusovoj klupi Allegri je pet puta osvojio italijansko prvenstvo, dva puta Kup i dva puta Superkup. U dva navrata je Juventus bio i u finalu Lige prvaka, prvi put su Bianconeri izgubili od Barcelone, a drugi put od Real Madrida.

Kao glavni kandidat za Allegrijeva nasljednika spominju se imena Antonija Contea i Maurizija Sarrija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.