Ko stoji iza Allegrijevog otkaza?

Ultimatum za Agnellija

Ko stoji iza Allegrijevog otkaza?

Jučer je iz Juventusa saopšteno da saradnja sa trenerom Massimilianom Allegrijem neće biti nastavljena nakon završetka tekuće sezone.

Allgeri će se tako oprostiti od Stare dame nakon pet godina i pet titula prvaka Italije.

Ipak, Allegri napušta Torino, a da nije uspio osvojiti toliko željeni trofej Lige prvaka. Mnogi upravo u ovoj činjenici vide jedan od glavnih razloga za Juventusovu odluku da prekine saradnju sa 51-godišnjim strategom, ali sada se pojavuljuju i navodi o neslaganju sa potpredsjednikom kluba Pavelom Nedvedom.

Kako piše Corriere della Serra, upravo je Pavel Nedved, zajedno sa sportskim direktorom Paraticijem, "lobirao" za prekid saradnje sa Allegrijem.

Prvi čovjek kluba Andrea Agnelli je navodno želio nastaviti sarađivati sa Allegrijem, ali je bio prisiljen birati između njega i Nedveda. Špekuliše se da je Nedved postavio Agnelliju ulitmatum - "Ako Allegri ostane, ja odlazim".

Nekada sjajni fudbaler Juventusa, Nedved je smatrao da su Allegrijevi zahtjevi za drastičnim promjenama u ekipi pretjerani i nepotrebni, a sada je očigledno da je nedostatak potpore od strane uprave kluba ubrzao odlazak Massimiliana Allegrija.

Sukob mišljenja postao je očigledan nakon niza komentara koje je Nedved iznio u medijima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako je nakon Allegrijevog insitiranja na "remontu" ekipe Pavel Nedved istakao "da je teško unaprijediti ekipu na transfer tržištu".

Inače, Pavel Nedved je tokom igrače karijere 246 puta (od 2001. do 2009.) nastupio za Bianconere, te je postigao 51 gol. U rukovodstvo kluba je ušao 2010. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi