Thorgan Hazard odlučio

Čekao je kraj sezone da objavi: "Da, iduće sezone sam igrač Borussije Dortmund"

Edmir Škorić

Mlađi brat Edena Hazarda, Thorgan, potvrdio je da naredne sezone ide u Dortmund.

Dok Eden još uvijek ne zna da li će i naredne sezone nositi dres Chelseja, a sve su prilike da će u Real Madrid, Thorgen je izabrao narednu destinaciju.

Dvadesetšestogodišnjak je postigao dogovor sa Borussijom, a to je potvrdio i nakon što se jučer okončala sezona u Bundesligi.

Hazard je uživao u iznimnoj sezoni 2018/19 za Borussiju Moenchengladbach postigavši 10 golova i asistirajući u 10 navrata u 33 nastupa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Witsel je igrač s kojim često pričam i on će mi sljedeće sezone pomoći. Kada vas nazove klub kao što je Borussia Dortmund, motivacija je jasna. Nadam se da ću se lako prilagoditi i da neće biti nikakvih problema", kazao je Thorgan Hazard.

Naknada za transfer još nije objavljena, ali Kicker i Sportbuzz vjeruju da bi to moglo biti između 30-40 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.