Lijevi bek pojačao Milionere

Borussia Dortmund dovela pojačanje za narednu sezonu · Zvanično

Borussia Dortmund je danas i zvanično potvrdila dovođenje novog fudbalera.

Riječ je o 26-godišnjem beku Nicu Schulzu koji dolazi iz Hoffenheima, a potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine.

Rođen je u Berlinu, a važi za jednog od najbržih igrača Bundeslige jer mu je tokom prošle sezone u jednom trenutku na utakmici izmjerena brzina trčanja od 35 kilometara na sat. U prošloj sezoni je, igrajući za Hoffenheim, zabilježio jedan gol uz šest asistencija.

Inače, on u Dortmund stiže kao zamjena za Marokanca Achrafa Hakimija koji se vraća u Real Madrid nakon jednogodišnje posudbe. Njemački mediji smatraju da je Dortmund novog fudbalera platio 25 miliona eura.

U narednim danima se očekuje da će Milioneri ozvaničiti i dolazak drugog pojačanja Thorgana Hazarda koji za isti novac stiže iz Borussije Monchengladbach.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, klub bi uskoro trebao pojačati i fudbaler Bayer Leverkusena Julian Brandt koji ima ponude Juventusa, Atletico Madrida i PSG-a.

Svemu dodajmo i to da je Dortmund nedavno otkupio ugovor Paca Alcacera koji je ove sezone bio na posudbi iz Barcelone. Njegovo dovođenje klub je koštalo oko 20 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.