Borussia se ne šali: Stiže i četvrto veliko pojačanje!
Brandt ima otkupnu klauzulu od 25 miliona euraa koju će Dortmund bez problema platiti

Milioneri su žestoko krenuli u ljetni prelazni rok

Borussia se ne šali: Stiže i četvrto veliko pojačanje!

S. Pašalić

Bayern je iskoristio kikseve Borussije Dortmud i na kraju za samo dva boda osvojio naslov u Bundesligi.

Milioneri su osim titule prvaka ostali i bez Christiana Pulisica koji je za 69 miliona eura otišao u Chelsea, ali su već žestoko krenuli u ljetni prelazni rok.

Nakon što je otkupila ugovor Paca Alcacera od Barcelona za 21 milion eura, Borussia je dovela i Nicu Schulza iz Hoffenheima i Thorgana Hazarda iz Borussije Monchengladbach, a sad je na pragu Dortmuda i standardni njemački reprezentativac.

Kako prenosi Bild, Julian Brandt će uskoro potpisati za klub iz Dortmuda.

Iako je njegov Bayer Leverkusen osigurao mjesto u Ligi prvaka naredne sezone, Brandt je izrazio želju da ide u Dortmud, a Bayer tu ništa ne može uraditi s obzirom da Brandt ima otkupnu klauzulu od samo 25 miliona eura.

On je imao još ponude Juventusa, Atletico Madrida, Tottenhama i PSG-a, ali je odlučio da želi ostati u Njemačkoj i pokušati osvojiti naslov prvaka.

Borussia je do sada potrošila 76 miliona eura, a sa transferom Brandta to će se sada popeti na 101 milion.

Julian Brandt je ove sezone odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima za Bayer Leverkusen i postigao je 10 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi