Petr Cech je proveo 11 godina na Stamford Bridgeu

Navijači Arsenala nisu sa oduševljenjem dočekali ovu vijest

Englezi tvrde da se Cech vraća u Chelsea, oglasio se i golman Arsenala

S. Pašalić

Sky Sports je danas donio vijest kako se Petr Cech ponovo vraća u Chelsea.

Plavci su navodno ponudili Cechu funkciju sportskog direktora. Ova vijest dolazi samo sedmicu dana uoči finala Evropske lige u kojoj se sastaju Arsenal i Chelsea.

Cech je svoje najbolje dane u karijeri proveo na Stamford Bridgeu gdje je nastupao od 2004. do 2015. godine te je osovjio četiri puta naslov prvaka u Premier ligi, jednom Ligu prvaka i jednom Evropsku ligu.

Navijači Arsenala nisu sa oduševljenjem dočekali ovu vijest, a neki čak smatraju da bi trener Arsenala Unai Emery trebao Cecha izostaviti iz ekipe.

Češki golman se nedugo nakon ove vijesti oglasio i rekao kako i pored vijesti koje je danas pročitao i dalje ostaje pri svom stavu da će odluku o svojoj budućnosti donijeti nakon posljednje utakmice i da je sada finale Evropske lige u njegovom fokusu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.