Četiri ekipe u igri

Ko će iz Serije A u Ligu prvaka ako dva i više timova osvoje isti broj bodova?

A. Čaušević

U Ligama petice su poznate praktično sve stvari, jedini izuzetak je Serija A gdje se vodi velika borba za plasmanu Ligu prvaka te opstanak u društvu najboljih na Apeninima.

Kolo prije kraja četiri ekipe se bore za treće i četvrto mjesto. Atalanta i Inter imaju po 66, Milan 65, a Roma 63 boda. Iz tog razloga bi se moglo desiti da dva i više timova završe sezonu s istim brojem bodova.

Obzirom da u Italiji odlučuje međusobni duel onda bi se u tom slučaju kreirala mini tabel sa brojem osvojenih bodova u direktnim okršajima.

U slučaju da Milan pobijedi, Inter i Atalanta izgube, a Roma trijumfuje onda bi Milan završio treći sa 68 bodova , Atalanta četvrta (66), Roma peta (66), a Inter (66) šesti jer ekipa iz Bergama u duelima s Vučicom i Nerazzurima ima šest osvojenih bodova.

Ako bi Inter, Atalanta i Milan izgubili, a Roma pobijedila onda bi Roma, Atalanta i Inter imali po 66 bodova, a bez Lige prvaka bi ostali Nerazzurri i Rossoneri. U mini tabeli Atalanta bi imala šest bodova i završila bi treća, zatim slijede Roma sa četiri boda na četvrtom mjestu.

Porazima Intera i Atalante, remijem Milana te pobjedom Rome sve četiri ekipe bi prvenstvo završili po 66 bodova. S takvim ishodom Ligu prvaka sljedeće sezone bi igrali milanski klubovi.

Na mini tabeli Inter bi imao devet, Milan osam, Atalanta sedam, a Roma pet bodova što znači da bi treće i četvrto mjesto na konačnom poretku bilo rezervisano za vječne rivale iz Grada mode.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, u posljednjem kolu Inter će dočekati Empoli, Milan će gostovati SPAL-u, Atalanta u Reggio Emiliji igra protiv Sassuola, dok će Roma biti domaćin Parmi.

Kada je u pitanju borba za opstanak na 18. mjestu sa 37 bodova je najugroženija Genoa, a još će strahovati Empoli sa 38 te Udinese i Fiorentina sa po 40 bodova. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.