Navijači Lazija posvetili transparent De Rossiju i kupili srca navijača širom Italije

Gospodski potez najvatrenijih navijača Nebesko plavih

Navijači Lazija posvetili transparent De Rossiju i kupili srca navijača širom Italije

S. Grebović

Lazio je sinoć u zaostaloj utakmici 37. kola italijanske Serije A na svom terenu u sjajnoj utakmici remizirao sa Bolognom 3:3.

Fudbaleri Lazija su sredinom prošle sedimce u finalu Kupa Italije savladali najprijatnije iznenađenje sezone, ekipu Atalante sa 2:0, a pogotke su postizali Milinković-Savić i Correa.

Nebesko plavi su tako osigurali učešće u Ligi Evrope naredne sezone, pa ih sinoćnji remi sa Bolognom nije previše zabrinuo.

Što se tiče njihovog gradskog rivala Rome, ekipa našeg Edina Džeke je remijem sa Sassuolom sebe dovela u nezgodnu situaciju kada je u pitanju plasman u Ligu prvaka, jer kolo prije kraja zaostaju tri boda za tim četvrtim mjestom koje vodi u to takmičenje.

Prošlog utorka je dugogodišnji igrač Vučice Daniele De Rossi na press konferenciji saopštio da nakon 18 godina napušta ekipu u kojoj je od prvog dana svoje karijere. To je očigledno bio šok za Romu, ali i za sve ljubitelje "Kalča" širom Italije.

Mnogi navijači na Apeninima su u prošlom kolu odali počast legendi Rome, a nakon što su to učinili Juventusovi, sinoć su isto uradili i Lazijeve najvatrenije pristalice sa transparentom na kojem je pisalo: "Ponosan i nesalomiv neprijatelj na terenu - Danile De Rossi, Sjever te pozdravlja!"

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaista gospodski potez navijača Lazija, koje slove za velike rivale upravo Rome, što još jednom dokazuje kakva je veličina Daniele De Rossi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi