Naredno kolo već u subotu

Velež u Visokom ovjerava titulu, meč sezone za Igman i Vitez

Samir Mlaćo

U Prvoj ligi Federacije nema odmora. Jučer su odigrani susreti 27. kola, a već za vikend igra se naredno kolo.

Velež će pokušati pobjedom u Visokom ovjeriti titulu prvaka kod Bosne, dok drugoplasirani Olimpik na svom terenu dočekuje Rudar iz Kaknja.

Veoma je uzbudljivo u borbi za opstanak gdje strahuje skoro pola lige. Derbi začelja u Konjicu igraju Igman i Vitez. Poraženi tim iz ovog dvoboja vjerovatno bi smanjio svoje šanse kada je opstanak u pitanju, dok je Metalleghe pod imperativom osvajanja bodova protiv NK TOŠK.

Čapljina će bodove spasa tražiti kod Bratstva, dok će Slaven na megdan Zvijezdi iz Gradačca u vrlo važnom meču za goste.

Goražde dočekuje Orašje, dok će u Novi Travnik gostovati NK Jedinstvo.

Svi susreti narednog kola igraju se u subotu sa početkom u 17:30 sati.

Raspored 29. kola:

NK Bosna - FK Velež

NK Bratstvo - HNK Čapljina

NK Novi Travnik - NK Jedinstvo

NK Metalleghe BSI - NK TOŠK

NK Zvijezda - NK Slaven

FK Olimpik - FK Rudar Kakanj

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Goražde - HNK Orašje

FK Igman - NK Vitez

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.