Salihović riješio pitanje prvaka, ali vjerovatno i još jednu nedoumicu

Iskusnom napadaču drugo mjesto na listi strijelaca

Salihović riješio pitanje prvaka, ali vjerovatno i još jednu nedoumicu

S. Mlaćo

U Prvoj ligi FBiH jučer su odigrani susreti 27. kola. Velež se nalazi na pragu titule prvaka i povratka u Premijer ligu, a gotovo sigurno je da će se laskavim priznanjem najboljeg strijelca lige okititi napadača Mostaraca Nusmir Fajić.

Fajić je postigao 24 pogotka u 28. kola i sasvim zasluženo će na kraju sezone imati razloga za dvostruko slavlje.

Na drugom mjestu liste strijelaca nalazi se Mirnes Salihović (NK Slaven) koji je jučer sa dva pogotka srušio FK Olimpik i tako pomogao Veležu na putu do titule prvaka.

Salihović je tako došao na korak do drugog mjesta liste strijelaca, s obzirom da su ispod njega sa po 14 ostali Brandao (FK Velež), Dženan Haračić (NK Metalleghe) i Adnan Osmanović (FK Olimpik).

Dario Blagojević iz Goražda postigao je 12 pogodaka, a Armin Kapetan (FK Goražde), Ognjen Jaćimović (NK Zvijezda) i Marko Prgić (HNK Orašje).

Prva liga FBiH, lista strijelaca:

24 - Nusmir Fajić (FK Velež)

17 - Mirnes Salihović (NK Slaven)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

14 - Brandao (FK Velež), Dženan Haračić (NK Metalleghe BSI), Adnan Osmanović (FK Olimpik)

12 - Dario Blagojević (FK Goražde)

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Bravo za Salihovića.Već godinama je među najboljim strijecima u Bih.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi