Hrvatski fudbaler je prošle godine prekinuo dominaciju Messija i Ronalda u izboru za najboljeg fudbalera svijeta. Međutim, iza njega je očajna sezona (Foto: EPA)

Ostaje do 2021. godine

Luka Modrić produžio ugovor sa Realom

Midhat Šljivak

Madridski Real polako sklapa tim za naredni period, a na Santiago Bernabeu je dogovoreno već nekoliko potpisa.

Hrvatski fudbaler Luka Modrić (33) još je jedan u nizu igrača sa kojima je produžena saradnja.

Iskusni 33-godišnji fudbaler dobio je novi ugovor sa Kraljevima, a ugovor će mu biti produžen za još jednu sezonu. Sve će biti službeno potvrđeno u narednim danima.

Tako će Modrić na Santiago Bernabeu ostati do 2021. godine i potpisom je završio sve priče oko eventualnog odlaska iz ekipe.

Prethodno je Real dogovorio nastavak saradnje sa defanzivcem Nachom Fernandezom i veznjakom Tonijem Kroosom i oni ostaju dio kluba u narednim godinama.

Modrić će tako u Realu ostati još dvije godine. U ovom timu je napravio najveće uspjehe u karijeri, a prošle godine je osvojio i nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Hrvatski reprezentativac je član Kraljeva od 2012. godine. Za Real je nastupio 303 puta, ali se u posljednje vrijeme često povezivao sa odlaskom iz kluba.

Pisalo se kako će karijeru nastaviti u Interu. Od toga na kraju neće biti ništa i Modrića ćemo i dalje gledati u dresu kraljevskog kluba.

Tu će vjerovatno i dalje biti jedan od nosilaca igre, iako su za ovo ljeto najavljena velika pojačanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.