Zidane zatražio od Pereza da mu dovede Kyliana Mbappea
Kylian Mbappe nikada nije krio da je veliki navijač Real Madrida (Foto: EPA)

Real će krenuti po Francuza

Zidane zatražio od Pereza da mu dovede Kyliana Mbappea

M. Šljivak

Trener Real Madrida Zinedine Zidane zatražio je od predsjednika kluba Florentina Pereza da mu pokuša osigurati potpis Kyliana Mbappea.

Mlada zvijezda PSG-a i ove sezone igra zaista čudesno. Drugi je najbolji strijelac Evrope iza Lionela Messija, a sa 20 godina je već napravio velike stvari za francuski fudbal.

Mbappe je nedavno najavio odlazak iz Pariza, a to Zidane ima namjeru da iskoristi i zatražio je od predsjednika Pareza da ga pokuša dovesti.

To neće biti lako. PSG nije spreman da pusti svoju mladu zvijezdu, ali bez obzira na sve, želja fudbalera i vrtoglava ponuda bi mogle promijeniti mišljenje čelnika prvaka Francuske.

A Realu ovog ljeta novac neće biti problem. Imaju gotvoto 600 miliona eura na raspolaganju i ne treba čuditi ako sruše svjetski rekord u ponudi za Mbappea.

Zbog čega je Kylian Mbappe najavio odlazak iz PSG-a?

Kylian Mbappe digao je dosta prašine izjavom oko svoje budućnosti.

Mbappe je proglašen za najboljeg igrača francuske Ligue 1 u ovoj sezoni, a nakon toga obratio se javnosti sa čudnom izjavom za koju mnogi smatraju da je najavio svoj odlazak s Parka prinčeva.

"Da li želim više odgovornosti u PSG-u? Kao što sam rekao, ako to bude u PSG-u biće mi zadovoljstvo, ako to bude negdje drugo, biće negdje drugo - u novom izazovu", rekao je Mbappe prije nekoliko dana.

Ova njegova izjava izazvala je nevjerovatan "haos" među navijačima PSG-a koji su sigurni da će Mbappe napustiti njihov klub. Iako se čak i PSG oglasio i poručio da Mbappe ostaje čini se da nisu uspjeli da smire strasti.

No, ugledi L'Equipe je objavio da iza svega postoji neka druga pozadina. Objavili su jutros da Mbappe ima razlog što želi da ide iz PSG-a, te da to vlasnici ovog kluba dobro znaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, njegov glavni problem je trener Thomas Tuchel s kojim Mbappe nije u najboljim odnosima. Oni su tokom sezone imali nekoliko sukoba i čini se da Mbappe želi poručiti da će ovog ljeta sigurno neko od njih dvojice napustiti Pariz.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi