Legenda ne odustaje: Vinicius Junior bi ovog ljeta mogao napustiti Santiago Bernabeu

Biće teško, ali...

Legenda ne odustaje: Vinicius Junior bi ovog ljeta mogao napustiti Santiago Bernabeu

Vinicius Junior, tinejdžerska zvijezda Real Madrida, se Kraljevima pridružio prošlog ljeta, a već ove sezone je pokazao da itekako ima potencijala.

Pokazao je mladi Brazilac ogromnu želju i veliki talenat, a u 20 startova za Real postigao je četiri gola. Vinicius se u finišu sezone povrijedio, pa Zinedine Zidane i nije imao previše prilike vidjeti na djelu njegov talanat.

Iako se njegov transfer iz Real Madrida ne čini izglednim, El Mundo Deportivo ipak tvrdi da ne bi bilo iznanđenje da Vinicius ovog ljeta ode na posudbu - u Real Valladolid.

Valladolid ne odustaje od zamisli da Viniciusa Juniora dovede na jednogodišnju posudbu, a najzagriženiji za ovakav potez je svakako legendarni Ronaldo Luis Nazario de Lima.

Danas prvi čovjek Valldolida je impresioniran Viniciusom, a i dalje vjeruje da njegov klub ima kakvu-takvu šansu dovesti ga na posudbu.

Nade Valladolida da može dovesti Viniciusa rastu od pojave špekulacija da bi Real Madrid ovog ljeta trebao dovesti nekoliko velikih pojačanja, uključujući i Edena Hazarda što bi svakako ostavilo jako malo prostora za mladog Brazilca.

"Već sam tražio Viniciusovu posudbu. Nemamo novca da dovodimo igrače takvih kvaliteta, ali njega želimo pokušati dovesti i već sam direktno razgovarao sa ljudima u Madridu oko posudbe", izjavio je nešto ranije Ronaldo i dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako bude postojala mogućnost da se posudba realizuje, pokušat ću, ali Florentino Perez mi je rekao da će biti teško".

Inače, legendarni Ronaldo želi iskoristiti svoje odlične veze na Bernabeu kako bi "isposlovao" Viniciusovu podusbu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi