Ipak će igrati u Ligi nacija

Sastav Portugala za finale Lige nacija: Ronaldo ponovo glavna uzdanica

Selektor reprezentacije Portugala Fernando Santos objavio je danas spisak fudbalera na koje će računati tokom završnog turnira Lige nacija. 

Ovaj turnir će biti održan u Portugalu od 5. do 9. juna, a domaća selekcija će u polufinalu igrati protiv Švicarske. U drugom polufinalu će snage odmjeriti Holandija i Engleska, a finale je na rasporedu 9. juna u Portu.

Santos je na spisak uvrstio i Cristiana Ronalda koji je propustio grupnu fazu Lige nacija jer je u to vrijeme odmarao od nacionalnog dresa. Neki su zbog toga komentarisali da Ronaldo na taj način bojkotuje UEFA-u koja je odlučila nagradu za najboljeg igrača Evrope dati Luki Modriću, a ne njemu.

Ipak, sada je jasno da to nije istina jer će Ronaldo nastupiti u Ligi nacija. Inače, on je do sada za reprezentaciju odigrao 156 utakmica te postigao 85 golova.

Spisak Portugala:

Golmani: Beto (Goztepe S.K), Rui Patricio (Wolves), Jose Sa (Olympiacos).

Defanzivci: Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Mario Rui (Napoli), Nelson Semedo (Barcelona), Joao Cancelo (Juventus), Ruben Dias (Wolves), Pepe (FC Porto), Jose Fonte (Lille OS).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Veznjaci: Bruno Fernandes (Sporting CP), Danilo Pereira (FC Porto), William Carvalho (Real Betis), Pizzi (Benfica), Ruben Neves (Wolves), Joao Moutinho (Wolves).

Napadači: Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus), Diogo Jota (Wolves), Dyego Sousa (S.C. Braga), Joao Felix (Benfica), Goncalo Guedes (Valencia), Rafa Silva (Benfica).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.