Čelnici Juventusa pitali Ronalda koga da dovedu za novog trenera, a on ih iznenadio odgovorom

Nisu baš očekivali to ime

Čelnici Juventusa pitali Ronalda koga da dovedu za novog trenera, a on ih iznenadio odgovorom

E. Čaušević

Juventus će na kraju ove sezone ostati bez trenera jer je potvrđeno prošle sedmice da Massimiliano Allegri neće voditi ovaj tim u narednoj sezoni.

Stara dama je prošlog petka saopštila da Allegri neće ostati trener jer je dogovoreno da napusti klub na kraju ove sezone iako je još uvijek imao važeći ugovor.

Međutim, čelnici Juventusa odlučili su da se zahvale na saradnji Allegriju koji je na klupi Stare dame proveo pet sezona. Allegri je s Juventusom osvojio pet titula zaredom u Italiji, no nije ispunio glavni cilj, a to je osvajanje Lige prvaka.

Nakon što se Stara dama pojačala prošlog ljeta dovođenjem Cristiana Ronalda očekivalo se da trofej Lige prvaka konačno dođe u Torino. Ipak, Juve je ispao već u četvrtfinalu i to od Ajaxa.

Allegri je dobio podršku od Ronalda koji je bio za njegov ostanak, ali se želja Portugalca nije ispunila. Već neko vrijeme se špekuliše o tome ko bi mogao biti novi trener Juventusa, a nekoliko imena je u igri za klupu prvaka Italije.

Mediji na Apeninima objavili su jutros da su čelnici Juventusa tražili savjet od Ronalda oko novog trenera, te da ih je on iznenadio odgovorom. Navodno, Portugalac je poručio da je najbolje rješenje za njih da dovedu Josea Mourinha jer je siguran da će s njim osvojiti Ligu prvaka.

Poznato je da Ronaldo i Mourinho nisu baš u najboljim odnosima još dok su sarađivali u Real Madridu, ali očito je da je to iza njih. Da li će Juventus pokušati dovesti Mourinha i poslušati savjet svog najboljeg igrača ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko sedmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cristiano Ronaldo emotivnom porukom pokazao koliko će mu nedostajati Massimiliano Allegri

Iako je Cristiano Ronaldo proveo samo jednu sezonu s Allegrijem, na svom Twitter profilu on je postavio dirljivu poruku kojom se oprostio os italijanskog stručnjaka.

"Hvala vam, gospodine! Živjeli smo jednu godinu zajedno, ali bilo je sjajno, jer osim što ste veliki trener, vi ste i veliki čovjek. Bilo je zadovoljstvo raditi s vama!"

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doa075
kakav naslov
0 0
Syr
oni pitali Ronalda za savjet? hahahaah blago vaama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi