(Foto: EPA)

Marquinhos sasvim jasan

Ništa od velike razmjene PSG-a i Juventusa: Ne idem iz kluba!

M. Šljivak

Italijanski mediji su prije nekoliko dana objavili kako PSG i Juventus spremaju veliku razmjenu igrača.

Glavne uloge u toj razmjeni trebali su imati brazilski štoper Marquinhos i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

PSG je navodno nudio Brazilca za Pjanića. Torinski tim je tražio i dodatnih 20 miliona eura, ali na kraju od ove razmjene vjerovatno neće biti ništa.

Marquinhos je večeras po završetku sezone u Ligue 1 najavio kako ostaje u klubu sa Parka Prinčeva.

"Ne idem nigdje. Bit ću fudbaler PSG-a i u narednoj sezoni", poručio je Marquinhos.

Ipak, to ne znači da Pjanić neće završiti u Parizu ovog ljeta. Parižani su navodno veoma zainteresovani i spremni su za njega izdvojiti 100 miliona eura.

Ta ponuda je već na stolu Stare dame. Ona ih itekako zadovoljava i vrlo lako bi se moglo desiti da bh. veznjak obuče dres francuskog prvaka.

PSG je dao jasne znake da želi dovesti igrača Juventusa koji je i sam prokomentarisao interes ovog kluba za njega.

"PSG je među osam najboljih evropskih klubova. Žele napraviti iskorak u Ligi prvaka i to je veliki klub koji privlači igrače. Oni imaju jako dobre igrače i to je klub koji svi cijene", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bh. fudbaler je ove sezone u 44 meča postigao četiri gola uz osam asistencija, a već neko vrijeme je na radaru PSG-a, Real Madrida, Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.