Caen ispao, Dijon u doigravanju, poraz PSG-a za kraj sezone
(Foto: EPA)

Ligue 1, 38. kolo

Caen ispao, Dijon u doigravanju, poraz PSG-a za kraj sezone

M. Šljivak
Teme:

Završena je još jedna sezona francuske Ligue 1.

Još od ranije je poznato da je PSG novi - stari šampion, a sezonu su Parižani završili porazom na gostovanju kod Reimsa sa 3:1.

Međutim, mnogo veća bitka se vodila u borbi za opstanak. Amiens, Caen i Dijon su odlučivali o jednoj poziciji koja vodi direktno u Ligue 2 i poziciji koja vodi u doigravanje za opstanak.

Na kraju je ispao Caen. Ovaj tim je na svom terenu poražen od Bordeauxa sa 0:1 i od naredne sezone će igrati u drugom rangu francuskog fudbala.

Dijon je uspio da preokretom savlada Toulouse sa 2:1 i oni će protiv Lensa igrati za posljednje mjesto u Ligue 1 naredne sezone.

Monaco je katastrofalnu sezonu završio porazom od Nice sa 2:0. Kneževi su na kraju uz dosta sreće izbjegli ispadanje, ali ova sezona će im sasvim sigurno biti velika opomena za budućnost.

Vahid Halilhodžić je sa Nantesom doživio domaći poraz od Strasbourga rezultatom 0:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U posljednjem 38. kolu Ligue 1 postignuti su ovi rezultati.

Amiens - Guingamp 2:1
Angers - St. Etienne 1:1
Caen - Bordeaux 0:1
Dijon - Toulouse 2:1
Marseille - Montpellier 1:0
Nantes - Strasbourg 0:1
Nice - Monaco 2:0
Nimes - Lyon 2:3
Reims - PSG 3:1
Rennes - Lille 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti