Jose Mourinho već u narednim danima na novom poslu?
Portugalski stručnjak nikada nije krio svoje simpatije prema PSG-u (Foto: EPA)

Portugalac preuzima PSG?

Jose Mourinho već u narednim danima na novom poslu?

M. Šljivak

Portugalski stručnjak Jose Mournho vraća se trenerskom poslu.

Posebni je posljednji angažman imao u Manchester Unitedu. Ipak, rukovodstvo tima sa Old Trafforda mu je krajem 2018. godine uručilo otkaz, a iako je imao dosta ponuda, Mourinho je odlučio da se malo odmori od posla i da novi klub tek traži po završetku sezone.

Čini se kako ga je i našao. Francuski mediji tvrde kako bi Jose vrlo lako u narednoj sezoni mogao sjediti na klupi francuskog prvaka PSG-a.

Iako je aktuelni trener Thomas Tuchel nedavno produžio ugovor sa klubom, Mourinho je velika želja vlasnika francuskog kluba. Pregovori su intenzivirani prethodnih dana, a konačna odluka će biti odluka na sastanku u Dohi u narednim danima.

Vrlo lako bi se moglo desiti da na kraju Mourinho preuzme PSG. Jasno je u ranijim izjavama pokazivao želju da trenira ekipu u Ligue 1, a povezivao se sa preuzimanjem Lyona.

Međutim, ovaj tim nema novca za njegovo angažovanje. Posao u Parizu je i mnogo privlačniji, jer bi od arapskih vlasnika mogao tražiti šta god želi.

Također, Posebni je bio i jedan od kandidata za trenera Juventusa. Cristiano Ronaldo ga je želio vidjeti na klupi ovog tima, ali zbog loših odnosa sa timom iz Torina, ta opcija je propala.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mourinho je u bogatoj karijeri osvojio gotovo sve što je mogao. Ligu prvaka je dizao sa Portom i Interom, a vodio je ove timove i do šampionskih titula u Portugalu i Italiji.

Naravno, zaslužan je i za uspjehe londonskog Chelseaja, a radio je još u Real Madridu i Manchester Unitedu.

Top Komentari

VelaHavle
Ma odakle mu vise toliki kredibiltet da se smuca po najjacim klubovima Europe ??? Kako vise svi nisu prokuzili da je frajer procitan i da se sada radi o trenerskoj ublehi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi