Tuchel za kraj: Zabrinut sam, čini se da svi znaju nešto što ja ne znam!
(Foto: EPA)

Trener PSG-a iskren

Tuchel za kraj: Zabrinut sam, čini se da svi znaju nešto što ja ne znam!

M. Šljivak

Francuski prvak PSG porazom je završio sezonu u Ligue 1.

Ekipa Thomasa Tuchela je u 38. kolu poražena od Reimsa sa 3:1, a Parižani su odigrali utakmicu za zaborav.

Srećom po njih titula ove sezone nije dolazila u pitanje. Osvojili su je odavno, ali bi zbog slabih partija u drugom dijelu sezone 'ceh' mogao platiti trener Thomas Tuchel.

Meč protiv Reimsa njemačkom stručnjaku bi mogao biti posljednji na klupi PSG-a, a već se uveliko govori o njegovom odlasku.

Nakon sinoćnjeg meča je jasno istakao kako je veoma zabrinut.

"Iskreno, zabrinut sam. Čini se kako svi znaju nešto šta ja ne znam", kratko je komentarisao Tuchel.

Tuchel je PSG preuzeo u maju prošle godine. Ipak, tim pod njegovim vodstvom nije previše blistao, a realno je bilo očekivano da se sa najkvalitetnijim sastavom prošeta do titule.

Ipak, čini se kako su njegovi dani odbrojani, iako je u 55 utakmica doživio samo osam poraza, no svi porazi su bili itekako bolni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kao njegova zamjena na Parku Prinčeva spominje se Jose Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi