"Ja ću biti sijed, ja ću biti star..."

Koliko je ovo važan dan za Velež, možda najbolje pokazuje ova fotografija

Edmir Škorić

Od 17:30 sati počinju mečevi 29. kola Prve lige Federacije BiH.

Fokus je na meču u Visokom gdje Bosna dočekuje Velež i gosti iz Mostara imaju priliku danas proslaviti titulu i povratak u elitno društvo bh. nogometa.

Mnogi Mostarci, navijači Veleža, ne žele da propuste ovu priliku i došli su da bodre Rođene.

Na putu prema stadionu smo, pored brojne mlađe raje, vidjeli i jednog starijeg gospodina, koji i pored zdravstvenih problema nije želio da propusti jedan od velikih dana za Velež.

Iako je to klub s bogatom i velikom tradicijom i koji iza sebe ima i utakmice u evropskim takmičenjima, uspjehe u bivšoj državi Jugoslaviji, povratak u Premijer ligu svakako je nešto o čemu se maštalo posljednjih sezona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Velež je na dobrom putu, jedna pobjeda bit će sasvim dovoljna, a Mostarci se nadaju da će se ona ostvariti na stadionu Luke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.