Prvi čovjek Tuzla Cityja zahvalan Varešanoviću

Husić: Dolazak Varešanovića je možda i naš najbolji potez, bila mi je čast s njim sarađivati

Edmir Škorić

Mirza Varešanović je ostavio Tuzla City u Premijer ligi, a nakon što se sezona završila, odlučio je da ode.

Tuzlu City će u narednoj sezoni tako s klupe predvoditi novi trener s obzirom da je Varešanović odlučio da nakon poraza od Željezničara podigne sidro.

"Tu sam bio oko tri mjeseca, ostvarili smo ono što smo zacrtali, ali svejedno u sljedećoj sezoni neću voditi klub. Jednostavno sam se previše umorio za ovo vrijeme, dogodile su se i neke stvari koje su dodatno utjecale na tu odluku, tako da...", kazao je nakon utakmice Varešanović.

"Završena je sezona, za nas pa i za svaki klub koji dođe u viši rang vjerovatno najteža. Bilo je uspona i padova, ali na kraju smo ipak uspjeli ostati u društvu najboljih i to je u ovom trenutku najvažnije. Mislim da ćemo iduće sezone biti bolji", Istakao je predsjednik Tuzle Azmir Husić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Mislim da je dovođenje Varešanovića naš nabolji potez u sezoni. Uspio je dobro uzdrmanu ekipu probuditi pa mogu reći da je jedan od najzaslužnijih za ostanak u eliti. Radi se o pravom profesionalcu, čovjeku koji je u fudbalu prošao mnogo toga i doista mi je bilo zadovoljstvo s njim sarađivati. Ostaje žal što nam se planovi nisu poklopili, ali Varešanoviću dugujem jedno veliko hvala. U fudbalu se nikad ne zna, pa nije isključeno da u budućnosti ponovo budemo dio istog tima. Imati takvog trenera je za nas bio privilegij".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.