Dilaver i Ubiparip najbolji strijelci proljetnog dijela Premijer lige
Dilaver slavi jučerašnji pogodak protiv Širokog Brijega, sjajna polusezona za napadača Zeničana

Postiglo po osam golova u drugom dijelu

Dilaver i Ubiparip najbolji strijelci proljetnog dijela Premijer lige

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kao što smo već pisali, Sulejman Krpić najbolji je strijelac sezone 2018/19 u Premijer ligi BiH. Napadač Željezničara postigao je 16 golova i zasluženo ponio lentu za najboljeg topnika našeg prvenstva.

Kada su u pitanju najbolji strijelci u prvom dijelu sezone briljirao je Nemanja Bilbija koji je postigao 14 golova, te na zimu otišao u Južnu Koreju.

Sigurno se pitate koji napadač postigao najviše golova u proljetnom dijelu sezone. U ovom slučaju riječ je o dvojici napadača, koji su imali sjajnu polusezonu iza sebe.

Haris Dilaver prvo je ime Zeničana u drugom dijelu sezone, napadač Čelika postigao je osam golova u proljetnom dijelu sezone (Sloboda 3, GOŠK, Tuzla City, Krupa, Željezničar, Široki Brijeg).
Isti broj golova postigao je Vojo Ubiparip, koji je u drugom dijelu sezone predvodio Tuzla City do opstanka u Premijer ligi, on je također postigao osam golova (Mladost 2, Krupa 2, Čelik, Zvijezda, GOŠK, Zrinjski).

Od ostalih igrača Irfan Hadžić postigao je šest, Mersudin Ahmetović, Marko Brtan, Miloš Filipović i Geodon Guzina po pet golova u drugom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako je prvi dio sezone obilježio Nemanja Bilbija, dok su u drugom dijelu briljirali Haris Dilaver i Vojo Ubiparip. Ipak kroz cijelu sezonu standardno dobri su bili Sulejman Krpić, Mersudin Ahmetović, Benjamin Tatar, Vojo Ubiparip i Krste Velkoski, zato su se i našli na prvih pet mjesta ne računajući Nemanju Bilbiju na listi strijelaca Premijer lige BiH.

Zanimljivo da Harisu Dilaveru i Irfanu Hadžiću ističu ugovori s Čelikom i Radnikom, tako da će sigurno za ove napadače biti ponuda od vodećih klubova u BiH, ali i iz inostranstva, međutim ne treba da bude iznenađenje i ako ostanu u sadašnjim klubovima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi