Fantastični veznjak je jasno poručio kako nema namjeru da se vrati u PSG ovog ljeta i da su njegove misli uperene ka Betisu (Foto: EPA)

Real bi Lo Celsa

Iznenađujuće pojačanje: Zidane na Bernabeu dovodi argentinskog veznjaka

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane polako počinje sa rekonstrukcijom Real Madrida.

Kraljevi su tokom ljeta spremili više od 500 miliona eura za pojačanja, a sa madridskim velikanom se spominju mnogobrojna vrhunska imena.

Ipak, Zidane u ekipi želi i one fudbalere koji na važe za ogromne zvijezde, ali su svakako itekako kvalitetni i vrhunski fudbaleri.

Jedan od njih je argentinski veznjak iz Betisa Giovani Lo Celso. Ovaj 23-godišnji fudbaler je proteklu sezonu odigrao fantastično u dresu tima iz Seville i privukao je veliku pažnju na sebe.

Interes za njegovim uslugama je ogroman. Tottenham je prvi krenuo u akciju dovođenje sjajnog fudbalera, ali je PSG sa kojim je Argentinac vezan ugovorom, navodno već odbio 60 miliona eura.

Sada se u igru uključio i Real Madrid. Sigurno je da će Kraljevi imati šta da ponude francuskom prvaku i bit će interesantno vidjeti hoće li Lo Celso zaigrati na Bernabeu od naredne sezone.

Lo Celso nije dobio pravu šansu u Parizu. Došao je u klub 2016. godine iz Rosarija, ali nije se uspio dokazati pored mnogobrojnih zvijezda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, napravio je odličan potez odlaskom u La Ligu. U Betisu se preporodio i pokazao je da se radi o zaista vrhunskom fudbaleru.

Protekle sezone je odigrao ukupno 45 utakmica u dresu Betisa i ostvario je učinak od 16 golova i šest asistencija.